danitawest.fi | koti rivieralla?

Sinullako Koti Rivieralla?

Danita West Oy LKV  tarjoaa kotimaisen ostoagentuuripalvelun sinulle, joka etsit vapaa-ajan kotia Etelä- Ranskasta, koska koti Rivieralla on joillekin meistä ihana unelma. Asunnon hankinta on Välimeren maiden lainsäädännön ja hyvin erilaisen kaupantekokulttuurin vuoksi haasteellista ilman turvallista kiinteistönvälittäjää, joka tuntee maan kiinteistölainsäädännön ja takaa turvallisen asuntokaupan suomalaiselle ja skandinaaveille.

Teemme  yhteistyötä Rivieralla yli 30 vuotta asuntokauppaa tehneen perheyrityksen kanssa. Yrityksessä työskentelee Rivieralla kiinteistökaupassa 15 vuotta toiminut suomalainen asuntovälittäjä.

Danita West Oy LKV hoitaa suomalaisen ostajan kriteerien mukaisesti asunnon etsinnän ja paikallinen välitystoimisto hoitaa asuntokaupan suomalaiselle luotettavasti maan lainsäädännön mukaisesti notaarin avulla.

Olen rakastunut Välimeren alueen ilmastoon ja lifestyleen jo 15- vuotiaana 90- luvulla. Tuolloin perheeni hankki kakkoskodin Espanjan etelärannikolta. Olen viettänyt elämässäni paljon aikaa muun muassa Espanjan Costa Del Solin Marbellassa. Olen kiertänyt espanjalaisia upeita kaupunkeja autolla. Maan kulttuuri, ruoka ja ihmisten välinen ihanan spontaani vuorovaikutus ovat tulleet tutuksi jo vuosikymmenten ajan, ja tehneet suuren vaikutuksen minuun suomalaisena.

Sittemmin olen saanut rakastua Etelä- Ranskan ympäristöön ja sen esteettiseen ja elävään kulttuuriin, joka eroaakin suuresti espanjalaisesta. Ilmasto on hieman leppoisampi varsinkin Rivieran alueella verrattuna Espanjan aivan eteläisimpään kärkeen.

Olen kierrellyt Ranskan Provencen maaseudulla ja hurmaantunut sen kauneudesta ja vehreydestä, sekä sen pittoreskeista pikkukylistä aitoine maalaisasukkaineen. Provencen alue tarjoaa upeita viinitiloja ihmeteltäväksi sekä loistavia reittejä vaikkapa maastopyöräilyyn. Olen kävellyt halki maalaisromanttisten viinitilojen ja hengästynyt niiden pelkästä vihreydestä ja ympäristön kukkaloiston runsaudesta. Provencen hiljaisissa maaseutumaisemissa tuoksuu hyvältä ja laventelipellot kukkivat kauneuttaan.

Ranskan rannikko, Cote d`Azur eli Ranskan Riviera, on taas tarjonnut aivan ihmeellisen maailman upeine rantabulevardeineen ja sykkivine katuravintoloineen maustettuna loistavan laadukkaalla asiakaspalvelulla. Pelkästään istuminen rantakahvilassa tarjoaa kauneutta silmälle ja jazzia mieleen katsellessa ihmisvilinää ja kuunnellessa eri kansallisuuksien puheensorinaa. Rivieralla on omat jetset- satamansa ja alueensa, joiden tunnelmaa voi aistia jo pelkästään kävelemällä paikasta toiseen.

Kulttuurin ystävälle Nizza tarjoaa paljon iloa. Minulle kulttuurin suurkuluttajana ainakin. Nizza on ollut myös historian merkittävien taiteilijoiden kuten Henri Matissen ja Marc Chagallin kotipaikka. 40 vuoden ajan seudulla asuneen ja Rivieralla työskennelleen Henri Matissen tiedetään kuulemma lausahtaneen:

 

”En ollut uskoa onneani, kun käsitin, että näkisin tämän saman valon joka aamu”.

HYVÄN TUULEN ASUNTOKAUPPAA!

Suomalaista pakkasia pakoon lähtevää talviasukasta ajatellen talvikausi Rivieralla on leppoisaa ja ilmastollisesti suotuisan leutoa aikaa. Myös kaduilla ja ravintoloissa on väljempää kuin loma-aikoina. Hinnat ovat kaikkialla huomattavasti edullisemmat, sillä kesän erittäin kiireinen ja kallis turistisesonki on ohi.

Muutama lentoyhtiö tarjoaa  varsin edullisia  lentotarjouksia välillä Helsinki- Nizza ympäri vuoden. Lentoaikahan ei ole kuin reilut 3,5 tuntia.

Rakastuin Rivieraan ajaessani road tripillä halki koko rannikon. Alue on yllättävän pieni, joten rannikon alkaen Italian rajalta Espanjan rajalle hurauttaa vaivattomasti.  Kaikki riippuu toki omasta tahdista ja tavoitteista, eli missä paikoissa haluaa pysähdellä ja miten pitkään missäkin yöpyy.

Jos turistialueet Monacossa, Nizzassa ja Cannesissa  ja super jetsetin huvipursisatamat eivät ole se omin juttu, niin kannattaa suunnata kohti Antibesin ja  St. Tropezin rantakaupunkeja. St. Tropez on ihana, hieman boheemi ja aistikas pikkukaupunki aivan rannalla. Itse olen ihastunut erityisesti tämän pienen kaupungin tunnelmaan. Pienestä, mutta suurten jahtien täyttämästä St. Tropezin satamasta löytyy hyviä ravintoloita. Vilkkailta rantakaduilta pääsee kiertelemään kaupungin rauhallisemmille historiallisille pikku kujille.

St. Tropezin alueelta löytyy upeita yksityisiä  hiekkarantoja, joiden lounasravintoloihin ihmiset tulevat varta vasten ruokailemaan varjojen alle loungeihin. Viimeksi seurailin rantaravintoloihin tulevia seurueita, jotka kuljetettiin omilta laivoiltaan pikkuveneillä suoraan lounaspaikan laiturille.

Omalla autolla liikkuen kannattaa jatkaa rannikkoa Espanjan suuntaan, sillä siellä on pittoreskeja ja idyllisiä rannikko- ja vuoristokyliä, joihin turistiryhmät eivät ole vielä iskeneet.

Olen itse kokenut Ranskan Rivieran leppoisana ja ennen kaikkea esteettisenä kokemuksena. Alue eroaa aivan täysin tavoiltaan ja tunnelmaltaan espanjalaista rannikosta esimerkiksi Costa Del Solista, jolla asuu valtavasti suomalaisia. Molempien maiden alueet ovat Välimerellä,  mutta niin erilaisia kulttuuriltaan.

Kakkoskodin Rivieralla ei tarvitse olla aivan valtaisan suuri, sillä eläminen ja päivittäinen oleilu tapahtuu pääsääntöisesti ulkona, kaduilla, tapahtumissa, sosiaalisissa ympyröissä  ja ruokaravintoloissa. Pienikin siisti kaupunkikoti riittää. Mikäli tavoittelee enemmän luxus- luokan huoneistoa, niin sellaisia toki löytyy paikallisen yhteistyökumppanimme kautta. Ranskalaiseen kulttuuriin olen huomannut kuuluvan elämän estetiikasta nauttiminen, hyvä ruoka ja myönteinen seurustelu. Kuten Julia Child on sanonut:  “ People who love to eat are always the best people. “ Tämä pätee Rivieralla.

Oman kokemukseni mukaan kauneuden ja leppoisan talvi-ilmaston ystävälle Rivieran alue on ehdottomasti oikea valinta. Rannikolta löytyy myös aktiivinen Rivieran Suomi-seura, joka järjestää aktiviteetteja ja tapahtumia alueella asuville suomalaisille.  Samanhenkisiä suomalaisia ystäviä siis löytyy.

Luottamukselliset tiedustelut ja yhteydenotot asuntokauppa-asioissa. Keskustellaan kriteereistä ja toiveistasi.  Ohjaamme ja avustamme asunnon etsinnässä paikallisen luotettavan real estate- yrityksen kanssa:

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää.

Toimistomme on avoinna ajanvarauksella ja päivystämme puhelinnumerossa 040-352 5156 joka päivä klo 8-20.

Soita, sovitaan tapaaminen ja keskustellaan lisää tarpeistasi. Asuntosi arviokäynti on maksuton.

Päivystys 24 H
tekstiviestillä 040-352 5156
maililla danita.westphal@danitawest.fi

Kiitos ajastasi,

Danita Prokuva trp

Sending
Kerro kavereillesi...

Selkeyttä asuntokauppoihin?

Lataa ILMAINEN asuntokaupan juridiikka -oppaani ja saat vinkkejä onnistuneeseen asuntokauppaan!

Kiitos oppaan tilauksesta. Saat kohta sähköpostiisi vahvistuslinkin!